Araç çalındığı takdirde hasar ödemesi nasıl hesaplanır ve ödenir?

Araç çalındığı takdirde sigortalı aracın çalındığını ilgili makamlara bildirir. İlgili makamlarca yapılan araştırmalar 30 gün içerisinde sonuç vermediği takdirde sigortalı ilgili makamlara başvurduğunu belgelemek suretiyle (Emniyet Genel Müdürlüğü'nün vereceği yazı, aracın tescil edildiği trafik şubesinden kaydının silindiğine dair çekme belgesi) sigortacıya bildirir. Bildirinin yapıldığı anda sigorta ettiren veya hak sahibi hakkında bir soruşturma açılmış ise bu soruşturmanın tamamlanmasına kadar sigortacı tazminat ödemenizi bekletebilir. Araç çalınması halinde, sigortacının azami sorumluluk haddini geçmemek üzere aracın çalınmasından bir gün evvelki ikinci el fiyatı ödenir. Sigortalı ödemeyi sigorta şirketinden aldıktan sonra araç bulunduğu takdirde sigortalı veya sigorta ettiren durumu sigorta şirketine bildirmekle yükümlüdür.Bu durumda sigortalı aldığı ödemeyi ya iade eder ya da taşıtın mülkiyetini sigorta şirketine devreder. Araç çalınması dolayısıyla bir hasar meydana gelmişşe hasar ödenir.

Hasar dosyam hangi durumlarda reddedilir?

Hasar dosyanız ile ilgili evraklar Sigorta Şirketine ulaştıktan sonra dosya "Sigorta Genel Şartları" çerçevesinde incelenir ve sonuçlandırılır. Oluşan hasarınız "Genel Şartlar" çerçevesinde teminata giren bir durum ise dosyanız için onay verilir. Teminat kapsamına girmeyen bir durum var ise reddedilir. Hasar anında poliçenizin tahsilat durumu kontrol edilecektir. Poliçe teminatlarınızın başladığından emin olabilmek için mutlaka poliçenizin prim ödemelerini zamanında yapmaya dikkat ediniz.

Hasarımı hangi durumda eksik alırım?

Sigorta ettirmiş olduğunuz kıymetin değerinin mutlaka gerçeği yansıtmasına dikkat ediniz. Herhangi bir hasar anında hasar gören kıymetin hasardan bir gün önceki değeri sigorta edilmiş olan bedelden yüksek ise hasarınızı bu oranda eksik almanız söz konusu olacaktır.

Hasar durumunda ne yapmalıyım?

Örneğin; Aracınız ile kaza geçirdiyseniz ilk olarak gerekliyse Trafik Raporları düzenlettirilmeli, arac bir servise çekilmeli , tahmini hasar tutarı belirlenerek Sigorta Şirketi en kısa sürede aranmalı ve hasar dosyası açtırılmalıdır.

Kasko hasarlarında aracın kullanılamaz hale gelmesi halinde araç bedelinin tamamı ödenir mi?

Kaza sonucu araç kullanılamaz duruma geldiyse bedelinin tamamının ödenebilmesi için aracın piyasa değeri ile sigorta poliçesi üzerindeki bedel karşılaştırlır. Poliçe üzerindeki sigorta bedeli, eksik beyan edilmediyse ve piyasa değeri ile uyum gösteriyorsa araç bedelinin tamamı ödenir.

Hasar oldu, fakat bana ödenen tazminat hasarımı tam olarak karşılamıyor?

Hemen-hemen tüm sigorta sözleşmelerinde hasarın eksik ödenmesinin en büyük nedeni, poliçe düzenleme aşamasında sigorta bedellerinin gerçek değere nazaran eksik beyan edilmesidir. Ancak kesin sonuca ulaşabilmek için, poliçe üzerinde yer alan muafiyet ve diğer şartların dikkatle incelenmesi gerekir.

”Anlaşmalı Servis” ne demektir?

Sigorta şirketleri Kasko hasarlarında sigortalılara daha iyi hizmet verebilmek için, araçların tamirini en uygun koşullarda yapabilecek yetkili servislerle anlaşabilirler. Bu servisler aracılığı ile sigortalı, hasar sırasında herhangi bir ödeme yapmaz, aracındaki hasar yetkili servislerce giderilir.

"Full Kasko" ne demektir ?

Kasko ürünü, çarpma, çalınma ve yanma olarak özetleyebileceğimiz temel teminatlar ve bu teminatlara ek olarak verilen deprem, sel seylap, terör gibi ek teminatların birarada verilmesinden ibarettir. Full kasko tabiri verilebilecek tüm ana teminatlar ve ek teminatların verildiği kasko ürünleri için kullanılan genel bir tabirdir.

Ek Sözleşme İle Poliçe Kapsamına Alınabilecek Teminatlar:

Aşağıdaki teminatlar, sigorta ettiren tarafından talep edildiği taktirde Kasko Poliçesi içinde yer alır. Sel, su baskını, Grev, Lokavt, Kargaşalık, Halk Hareketleri ve Terorizm Deprem Araç telefonu Aracın orijinalinde bulunmayıp, sonradan monte edilmiş radyo teyp ve kolonlar Aracın orijinalinde bulunmayıp, sonradan monte edilmiş aksesuarlar Yurtdışı teminatı Yük teminatı

Kasko sigortası teminatları nelerdir ?

Kasko Teminatı 
1.Araç park veya hareket halinde iken meydana gelebilecek kazalar sonucu maddi hasarlar ,
2.Aracın yanması, çalınması, sigara ve benzeri maddelerin temasından doğan yangın hariç zararlar ,
3.Yetkili olmayan kişilere çektirilen araca gelen hasarlar ile kurallara uygun olmadan çekilen veya çektirilen araçlara gelen hasarlar bu teminatın içindedir.

Ferdi Kaza Teminatı Neleri karşılar?

Sigortalı araçta bulunan sürücü ve yolcuların, yolculuk sırasında, park halinde, araca binip inerken veya aracın bakımı yapılırken karşılaşabilecekleri kaza sonucu ölüm, sürekli sakatlık ve tedavi masrafları risklerini karşılar.

Paket Sigorta Nedir?

Günlük hayatta karşı karşıya kaldığımız bir çok risk vardır. Bu riskler, sigortacı tarafından ayrı ayrı poliçelerle teminat altına alınabilir. Karşılaşılan birden fazla riskin aynı anda, bir poliçe ile teminat altına alınması, ayrı ayrı poliçe düzenlenmesine göre daha maliyetlidir. Paket sigortalar müşteri tercih ve beklentilerine uygun, birden çok teminatı içeren ve maliyeti düşük olduğu için fiyat açısından da müşteri tarafından cazip bulunabilecek ürünler olmaktadır.